Nytt om navn

DEKORERT: Kommandérsersjant Ronny Langvassli mottar Forsvarets medalje for edel dåd. Her tar sjefssersjant Rune Wenneberg ham i hånden.

Får medalje for edel dåd etter arbeidet på «Britannia Seaways»

Ronny Langvassli overrekkes medaljen mandag 8. mai, på frigjørings- og veterandagen.

Publisert Sist oppdatert

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

På frigjørings- og veterandagen 8. mai overrekkes Forsvarets medalje for edel dåd til kommandérsersjant Ronny Langvassli.

Den får han etter sin deltakelse i slukningsarbeidet på lasteskipet «Britannia Seaways». Det skriver Forsvaret på sine nettsider.

Under transport av materiell i forbindelse med en øvelse i november 2013 skulle Langvassli, som jobbet som vedlikeholdsoffiser i Ingeniørbataljonen, være med på overfarten. Han og kollegaene skulle losse, laste og sikre lasten, bestående av blant annet 301 kjøretøy og 85.000 liter drivstoff.

I høststormen utenfor Florø, med 25 sekundmeters vind og ti meter høye bølger, slet deler av lasten seg. Drivstoff lakk ut på dekk og tok fyr.

I utgangspunktet skulle mannskapet om bord stå for slukking, mens Langvassli og de andre fra Hæren skulle evakueres med helikopter. Været gjorde det imidlertid umulig for redningsmannskapene å hente ut soldatene, som dermed kastet seg inn i slukningsarbeidet. Etter 13 timer var brannen endelig under kontroll.

Fregatten KNM «Helge Ingstad» bidro til slukkingen, med blant annet vannkanoner og skadestedsledelse. Brannkonstabler fra Bergen og Florø bidro også, da uværet etter hvert løyet og det ble mulig å ta seg over på lasteskipet.

– Jeg er selvfølgelig beæret. Samtidig vil jeg påpeke at uten mine elleve medsoldater fra Hæren og mannskapene på «Helge Ingstad» og «Britannia Seaways» hadde utfallet neppe blitt det samme, sier Langvassli i en pressemelding om medaljen han nå blir tildelt.

ETTERSLUKKING: Også brannkonstabler fra Bergen brannvesen deltok i arbeidet, men først etter at været tillot det.
ETTERPÅ: Kaptein Andreas Kristensen forklarer hendelsesforløpet for daværende sjef for Hæren Odin Johannessen og daværende sjef for Forsvarets operative hovedkvarter Morten Haga Lunde.
SKADER PÅ DEKK: Deler av lasten løsnet i uværet.Powered by Labrador CMS