Minneord

TYDELIG STEMME: Kjetil fikk, som en av svært få ansatte i Etterretningstjenesten, anledning til å være en stemme utad.

Kjetil Hatlebrekkes intellektuelle begavelse og varme vesen vil bli dypt savnet

Gjennom hele sykdomsperioden var han aktiv i sosiale medier, både om sin kamp mot kreften og gjennom formidling av bruddstykker fra sin enorme kunnskapsbrønn.

Publisert

Kjetil Hatlebrekke, født i Volda, gikk ut av tiden 26. mai 2023 etter lang tids kamp mot kreft. Han ble 53 år. Kjetil fikk, som en av svært få ansatte i Etterretningstjenesten, anledning til å være en stemme utad. En oppgave han utviklet til å bli Etterretningstjenestens viktigste norske stemme internasjonalt i utviklingen av e-faget.

Kjetil var tilknyttet Forsvarets Spesialstyrker (FS) fra slutten av 90-tallet, som ansatt i Etterretningstjenesten fra 1998. Han tjenestegjorde både i Bosnia, Kosovo og Afghanistan. Han hadde et stort hjerte og engasjement for FS og satte et varig fotavtrykk i miljøet.

Til tross for store helseutfordringer, tok Kjetil senere doktorgrad i etterretning og to mastergrader i krig- og konfliktstudier på Kings College i London. Det håndfaste resultatet er boken «The Problem of Secret Intelligence» som har fått stor internasjonal anerkjennelse og er kjøpt inn av nærmere tusen bibliotek over hele verden.

I 2021 fikk Kjetil som fagdirektør Etterretningstjenestens fortjenstmedalje for sin mangeårige innsats. I begrunnelsen sies det at han «har bidratt særdeles godt til utviklingen av e-faget internasjonalt og fagforståelse i E» og «på en imponerende måte kombinert sin operative erfaring i inn- og utland med sin akademiske kunnskap. Flere etterretningsledere internasjonalt anbefaler boken på det sterkeste.». Hans innsats for e-faget var, og forblir, et svært viktig bidrag til at vi har et fullverdig e-fag i Norge. 18. oktober 2019 var han i audiens hos Hans Majestet Kongen.

Kjetil delte sin kunnskap både nasjonalt, tverrsektorielt og internasjonalt. Gjennom hele sykdomsperioden var han aktiv i sosiale medier, både om sin kamp mot kreften og gjennom formidling av bruddstykker fra sin enorme kunnskapsbrønn. Antall lesere og kommentarer var legio.

Kjetil Hatlebrekkes intellektuelle begavelse og varme vesen vil bli dypt savnet. Vi lyser fred over hans minne.

Powered by Labrador CMS