Nyheter

RENA: Bildet er fra pressekonferanse på Rena leir i februar, i kjølvannet av beslutninga om å anskaffe 54 Leopard 2-stridsvogner.
RENA: Bildet er fra pressekonferanse på Rena leir i februar, i kjølvannet av beslutninga om å anskaffe 54 Leopard 2-stridsvogner.

Ny stridsvognsimulator til Rena

– Gjennom å oppgradere vårt eget forsvar med moderne utstyr bidrar vi til å gjøre Nato sterkere, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen kjøper ytterligere et simulatorsett for stridsvogner. I tillegg til Indre Troms får også Rena en slik simulator.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tidligere i år gikk regjeringen til innkjøp av 54 nye stridsvogner. I denne avtalen lå også leveranse av et simulatorsett til Indre Troms, men også opsjoner for ytterligere anskaffelser. Nå har regjeringen besluttet at opsjonen skal utløses.

– Gjennom å oppgradere vårt eget forsvar med moderne utstyr bidrar vi til å gjøre Nato sterkere, noe som er svært viktig i dagens alvorlige sikkerhetspolitiske situasjon. Vi har meget dyktig personell som opererer dagens stridsvogner, og jeg er svært fornøyd med at vi nå har fått på plass et ekstra simulatorsett slik at vi sikrer kvaliteten på treningen framover, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Det vil fortsatt være behov for trening med stridsvogn, men økt bruk av simulator har både en økonomisk og miljømessig gevinst.

– Simulator gir mulighet til mengdetrening uten bruk av drivstoff, ammunisjon eller slitasje. I tillegg er det mulig å trene på situasjoner som ikke er ønskelig eller mulig å gjennomføre fysisk, sier Gram.

Leveranse vil etter planen foregå fra høsten 2026 og fram til 2028.

Powered by Labrador CMS