Nyheter

LANGTIDSPLAN: Statsminister Jonas Gahr Støre, finansminister Trygve Slagsvold Vedum og forsvarsminister Bjørn Arild Gram informerer om langtidsplanen til Forsvaret i vandrehallen på Stortinget.

Langtidsplanen for Forsvaret kommer 5. april

Partiene på Stortinget nærmer seg slutten av forhandlingene om den nye langtidsplanen for Forsvaret. Det ligger an til et bredt forlik.

Publisert Sist oppdatert

– Vårt mål er å sikre og søke et så bredt forlik som mulig om denne langtidsplanen. Den kommer til å prege utbyggingen av det norske forsvaret i mange år framover, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

Torsdag morgen var Støre i et møte med de parlamentariske lederne på Stortinget om planen, sammen med finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp)

Han understreket at dette ikke er en plan for konflikt, men en plan for å unngå konflikt.

– Den sikkerhetspolitiske situasjonen rundt Norge i Europa er alvorlig, kanskje den mest alvorlige vi har hatt på mange tiår, sier Støre.

Den nye forsvarsplanen skal gjelde fra 2025 til 2028. Støre har tidligere varslet at den vil sikre de største bevilgningene til Forsvaret etter andre verdenskrig.

Regjeringen har vært tydelig på at de ønsker et bredt forlik med de andre partiene på Stortinget om planen.

Denne uken har hele regjeringen vært samlet på Klækken for å jobbe med neste års statsbudsjett. Der blir trolig satsingen på Forsvaret jekket opp.

– Vi trenger mer penger til forsvar, og det er noe som må prioriteres. Og politikk handler om å prioritere, sa Støre i forkant av budsjettkonferansen.

Powered by Labrador CMS