Nyheter

VARSEL: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) og kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp)får demonstrert hvordan bruk av Nødvarsel på mobil fungerer.
VARSEL: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) og kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp)får demonstrert hvordan bruk av Nødvarsel på mobil fungerer.

Ny varslingstjeneste skal styrke beredskapen i Norge

Justis- og beredskapsdepartementet og Kommunal- og distriktsdepartementet lanserte tirsdag Nødvarsel på mobil sammen med tre mobiloperatører.

Publisert Sist oppdatert

Med på lanseringen var også Politidirektoratet (POD) og Direktoratet for samfunnssikkerhet (DSB).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nødvarsel skal brukes til å varsle befolkningen om akutte og alvorlige hendelser som truer liv og helse. Et nødvarsel inneholder informasjon om hva som skjer, og hva du bør gjøre for å beskytte deg selv.

Det blir i første omgang en nasjonal varslingstjeneste, men den skal etter hvert også bli videreutviklet lokalt.

Les også: Underleverandører til Forsvaret får eierskap som kan knyttes til land vi ikke ønsker å ha et sikkerhetssamarbeid med, advarer sjef for Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier dette er et viktig satsingsområde for å styrke beredskapen på en enkel og informativ måte.

– Dette er et viktig tiltak som er med på å varsle og forebygge innbyggerne mot akutte hendelser som kan true mot liv og helse, sier Mehl.

Det er politiet og Sivilforsvaret som avgjør hvilket område som skal varsles, og som sender ut selve varselet.

De offentlige myndighetene har samarbeidet med de tre mobiloperatørene Ice, Telia og Telenor om å utvikle tjenesten. Politiet og Sivilforsvaret kommer fortsatt til å bruke andre kommunikasjonsflater også for å nå ut til folk.

Mandag ble det lagt frem ny trusselvurdering. Les mer her!

Powered by Labrador CMS