Nyheter

PRODUKSJON: Fra ammunisjonsfabrikken til Nammo på Raufoss.
PRODUKSJON: Fra ammunisjonsfabrikken til Nammo på Raufoss.

Ber om 650 millioner til å kunne øke våpenleveranser til Forsvaret

Nammo på Raufoss ber om 650 millioner kroner fra regjeringen for å kunne øke leveransene av våpen og ammunisjon til Forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Etterspørselen har nemlig eksplodert som følge av krigen i Ukraina, og industrien sliter med å holde tritt, skriver NRK.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det internasjonale konsernet Nammo har hovedkontoret sitt på Raufoss og har produsert våpen og ammunisjon siden 1896. Land i Europa ruster opp ammunisjonslagrene sine, i tillegg til å levere våpen til Ukraina.

Les også: Seks kjappe på FSi-messa

Konsernsjef Morten Brandtæg har vært i Nammo i 18 år, og sier han aldri har sett noe lignende.

– Problemet er at man leverer materiell i en raskere takt enn industrien kan fylle på. Det blir til slutt en spagat. Derfor sier vi at vi må raska på!

NY SITUASJON: Konsernsjef i Nammo, Morten Brandtzæg, under besøket til statsminister Erna Solberg på Nortura på Rudshøgda.
NY SITUASJON: Konsernsjef i Nammo, Morten Brandtzæg, under besøket til statsminister Erna Solberg på Nortura på Rudshøgda.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum har varslet at Norge må bruke mindre penger i tiden framover, men sier til NRK at forsvarsbevilgningene vil øke neste år.

Les også: Slik konkurrer landets skarpskyttere

– Selvfølgelig kan vi ikke redusere forsvarsbudsjettet nå, med den ekstreme situasjonen som vi har rundt oss. Vi har prioritert Forsvaret og nasjonal beredskap, og det skal vi videreføre.

Powered by Labrador CMS