Nyheter

KAN VÆRE SLUTT: Forhandlingene mellom Forsvaret og Drytech er avsluttet og avtalen skal nå ut på anbud. Drytech vil kunne levere anbud på lik linje med andre leverandører.

Avtale om feltrasjoner skal ut på anbud

Forhandlingene mellom Forsvaret og Drytech er avsluttet. Nå skal oppdraget ut på anbud. 

Siden høsten 2023 har Drytceh vært i forhandlinger med Forsvaret om å fortsatt kunne levere frysetørket mat og feltrasjoner til Forsvaret. 

Nå er forhandlingene avsluttet og oppdraget skal legges ut på anbud. Det melder NRK Troms og Finnmark. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Drytech har permittert 19 ansatte og daglig leder i Drytech Trond Børre Hansen har tidligere beskrevet situasjonen som «ubehagelig». 

– Akkurat nå er det som å sitte på gangen å vente. Det er jo klart at det skaper en viss usikkerhet og ubehag. 

Til NRK sier kommunikasjonssjef i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) Hans Meisingset at de først vurderte Drytech som den eneste leverandøren som kunne levere stridsrasjoner i henhold til Forsvarets krav. 

Nå har de imidlertid blitt kjent med at det finnes andre aktører i Norge og EU/EØS-området som kan innfri kravene. 

Siden Drytech ikke lenger er eneste leverandør, må Forsvaret følge anskaffelsesregelverket og legge jobben ut på anbud, sier Meisingset.

– Drytech vil på linje med andre aktuelle leverandører kunne inngi tilbud på rammeavtalen, sier han. 

I et skriftlig spørsmål til forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) stiller stortingsrepresentant Erlend Svardal Bøe (H) spørsmål ved hvordan Forsvaret ivaretar sin beredskap «i en situasjon uten en avtale om levering av måltider og feltrasjoner». 

– Jeg syns ikke denne situasjonen er godt håndtert av Forsvaret, og det framstår uryddig. Det gjør også at jeg setter spørsmålstegn ved hvordan Forsvaret gjør sine anskaffelser og hvordan norsk forsvarsindustri ivaretas, skriver Bøe. 

Forsvarsministeren har ennå ikke besvart det skriftlige spørsmålet fra Bøe. 

Powered by Labrador CMS