Nyheter

MINSK: Belarus´ president Aleksandr Lukasjono under et veldedighetsarrangement for barn i Minsk 28. desember.

Ukrainske barn får opplæring av belarusisk forsvar

Barn fra de okkuperte delene av Ukraina får opplæring i å håndtere «ekstreme situasjoner», ifølge statlig TV-kanal.

Belarusisk TV sendte onsdag en reportasje om ukrainske barn som fikk en brannøvelse av landets militære.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Ifølge reportasjen på den statlige TV-kanalen Belarus1  fikk 35 barn fra den ukrainske byen Antratsyt opplæring i hvordan de skal oppføre seg i «ekstreme situasjoner». 

Antratsyt ligger i den russiskokkuperte delen av Ukraina. Barna bor nå i byen Mogilev, nord i Belarus.

Ifølge en undersøkelse  publisert i november 2023 av det amerikanske universitetet Yale, er mer enn 2400 barn mellom seks og 17 år fra de russiskokkuperte områdene i Ukraina overført til steder i Belarus.

De 35 barna i Mogilev skal ifølge TV-innslaget være innlosjert i et sanatorium i byen. Barna hadde russiske flagg sydd på ermene. Ifølge AP ble det fortalt at barna fikk overlevelsestrening.

– Dette er ikke bare teori. Undervisningen er lagt opp som lek og er rettet mot barn, sier Evgenij Sokolov ved Mogilev militære treningssenter, ifølge AP.

Mange tusen barn har forlatt de russiskokkuperte områdene i Ukraina. Russlands barneombud Maria Lvova-Belova uttalte i sommer at 700.000 ukrainske barn var relokert til Russland siden Russlands fullskala invasjon i februar 2022.

Powered by Labrador CMS