Nyheter

TROMSØ: Hålogaland lagmannsrett har enda ikke besluttet om anken skal tas til behandling. Avbildet er lagmannsrettens hovedsete i Tromsø.

Befal anker overgrepsdom og får Elden som forsvarer

Mannen ble dømt i Nord-Troms og Senja tingrett i juni. Nå er dommen anket og befalet har byttet forsvarer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble dømt til seks måneders fengsel for å ha «utvist seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd» overfor en som ikke hadde samtykket til det, og for å ha «forsøkt å skaffe seg seksuell omgang, eller fått noen til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang» ved å misbruke sin stilling.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Mannen nektet straffskyld etter tiltalen under rettssaken, og benektet i sin forklaring at flere av hendelsene som er omtalt, fant sted. Nå har mannen anket dommen, som foreløpig ligger til behandling i ankeutvalget.

I retten ble det skildret en rekke seksualiserte meldinger som mannen vedgår å ha sendt kvinnen i etterkant av hendelsen. Han nekter imidlertid straffskyld for seksuelt krenkende atferd.

Mannen har også byttet forsvarer. Fremover skal han representeres av den profilerte advokaten John Christian Elden. Det bekrefter Hålogaland lagmannsrett overfor Forsvarets forum.

Les også: Offiser kontaktet militærpolitiet for å få fortgang i varslingssaken mot befalet, ifølge vitne i retten.

NY ADVOKAT: Elden har tatt over som forsvarer for befalet som er dømt for overgrep.

I dommen kommer det frem at tiltalte på tidspunktet hendelsene han er dømt for skjedde, var ikledd uniform. Retten mener at han dermed hadde «innflytelse over fornærmede».

Tingrettens dom innebar også en oppreisningserstatning på 60.000 kroner.

Aktor Linn Rognli Hansen la opprinnelig ned påstand om ni måneders fengsel, mens mannens tidligere forsvarer, Kristina Aastrøm, ba om full frifinnelse.

Ønsker du å fortelle om mobbing, seksuell trakassering eller overgrep i Forsvaret? Du kan ta kontakt med Forsvarets forums journalister gjennom tradisjonelle eller krypterte kanaler.

Powered by Labrador CMS