Nytt om navn

SJEF: fra venstre, sjefssersjant for Befalsskolen Ole Kristian Helbø, ny sjef for befalsskolen Kato Kvitne, sjef for FHS Lars Arne Aulie, sersjant major, sjefsersjant for FHS Jan Helge

Befalsskolen på Sessvollmoen får ny sjef

Kato Kvitne overtar stafettpinnen fra Christer Johannessen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Christer Johannessen har fungert som sjef for Befalsskolen siden 1. august 2021. Nå skal Kato Kvitne overta etter Johannessen som blir nestkommanderende for (NK) Befalsskolen.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Kvitne var tidligere NK ved Sjøkrigsskolen og vil ta med seg erfaringene derfra inn i sin nye stilling.

– Å lede befalsskolen er en viktig og svært motiverende oppgave. Muligheten til å gi viktig påfyll innenfor ledelse, profesjon og robusthet. Gi unge spesialister nødvendig nivådannende utdanning som inngang til befalsyrket, sier han til Forsvarets forum.

Les også: Norsk oberstløytnant i prestisjefull rolle

Han forteller om sine forventninger til den nye stillingen og ser frem til å jobbe med unge ledere.

– Det å få lov til å utvikle de og lære dem om lederskap som nytt befal, det synes jeg er veldig spennende, sier Kvitne til Forsvarets forum.

Les også: Et forsvar for fredstid

Kvitne har tidligere vært nestkommanderende ved Krigsskolen, og tror den nye jobben vil ligne litt. Han sier dog at han gleder seg til å være tettere på utformingen av Befalsskolen.

– Jeg forventer samme mulighet til å påvirke og utvikle unge ledere. Det er det som er motivasjonen min, sier han.

Powered by Labrador CMS