Nyheter

BUSHMASTER: Australia vil sende pansrede kjøretøy av typen Bushmaster til Ukraina, sier statsminister Scott Morrison. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ba spesifikt om kjøretøyene da han talte til det australske parlamentet torsdag.

Australia sender pansrede kjøretøy til Ukraina

Australia vil sende pansrede kjøretøy av typen Bushmaster til Ukraina, sier statsminister Scott Morrison. Ukraina har bedt spesifikt om kjøretøyene.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj talte til det australske parlamentet på torsdag og ba om de australsk-produserte firehjulsdrevne kjøretøyene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De vil fraktes på C-17 Globemaster-fly, opplyser Morrison, men han ville ikke si hvor mange som sendes eller når.

Les også: Støre snakket med Putin: – Klare meldinger begge veier

Australia vil sende pansrede kjøretøy av typen Bushmaster (bildet) til Ukraina. Her er et av kjøretøyene i Townsville, Australia.

Zelenskyj har snakket til flere nasjonalforsamlinger, blant annet i Stortinget onsdag, og tilpasset budskapene i talene til de forskjellige landene. I Canberra, som i flere andre land, ble den ukrainske presidenten møtt med stående applaus.

– Dere har veldig gode, pansrede personalkjøretøy, Bushmaster, som kan hjelpe Ukraina betydelig, samt andre typer utstyr, sa Zelenskyj til de folkevalgte.

Han tok også til orde for strengere sanksjoner mot Russland og for at russiske fartøy må utestenges fra internasjonale havner.

Powered by Labrador CMS