Nyheter

ATOM: En DF-41 kjernefysisk ballistisk missil vises frem under en militærparade i Kina i 2019.

Pentagon: Stigende bekymring for Kinas atomarsenal

Kina kommer til å ha et arsenal på 1.500 atomstridshoder innen 2035, mener USAs forsvarsdepartement.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tallet kommer fram i Pentagons årlige rapport om Kinas militære som ble lagt fram tirsdag, skriver Reuters.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Rapporten understreker USAs stigende bekymring over Kinas intensjoner for sitt atomarsenal, selv om det ikke er antydninger til at Kina vil øke takten i atomopprustningen.

Ifølge rapporten, som hovedsakelig tar for seg Kinas militære aktivitet i 2021, har landet i dag et arsenal på over 400 atomstridshoder.

– De har en oppbygging som er så rask at det ikke er mulig å holde det skjult, sier en tjenesteperson i Pentagon på pressekonferansen der USAs årlige rapport om Kinas militære ble lagt fram.

Kina på sin side påpeker at deres arsenal er småtterier sammenlignet med det USA og Russland har. Kinesiske myndigheter sier også at de er rede til dialog, men kun hvis USA reduserer sitt atomarsenal til Kinas nivå.

USA har i dag om lag 5.400 atomstridshoder mens Russland har like i underkant av 6.000, ifølge den uavhengige amerikanske tenketanken Federation of American Scientist.

Powered by Labrador CMS