Nyheter

ARTILLERI: Dansk Cardom 10 granatkaster.

Største artilleriøvelse i Danmark på 30 år

Fregatter, jagerfly og forskjellige typer artilleri blir tatt i bruk når den amerikanske øvelsen Dynamic Front blir arrangert i Danmark for første gang.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Mer enn 500 soldater fra åtte land kommer til Oksbøl i Danmark 27.-30. mars, for å øve på å skyte med artilleri. De deltar i den amerikanskledete øvelsen Dynamic Front. Det blir den største artilleriøvelsen i Danmark på 30 år.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«Soldatene vil trene på samarbeidet mellom observatøren som ser målet, skytesentralen som fordeler hvilket våpen som skal brukes og selve skytingen», står det i en pressemelding fra det danske forsvaret.

Les også: Nederlandsk flåtesjef mener at den russiske marinen ikke er bærekraftig

– Ildstøtte er avgjørende for landmilitære enheters evne til å kunne kjempe. Derfor er det avgjørende for Nato at landene effektivt kan bruke hverandres artillerisystemer, sier generalmajor Gunner Arpe Nielsen i pressemeldingen.

I tillegg til forskjellige typer artilleri, som haubitser og granatkastere, vil fregatter og F-35 og F-16 kampfly bli brukt i øvelsen.

Powered by Labrador CMS