Aserbajdsjanske offiserer drept på grensen mot Armenia

En general og en oberst fra Aserbajdsjan er drept i trefninger på grensen mot Armenia, melder lokale medier og viser til Aserbajdsjans viseforsvarsminister.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Viseforsvarsminister Kerim Velijev sier til blant andre nettstedet report.az at generalmajor Polad Gasjimov og oberst Ilgar Mirzojev «døde som helter i kamp» tirsdag morgen. Ifølge nettstedet ble minst fem andre soldater drept i sammenstøtet.

Velijev hevder opptil 100 armenske soldater drept i flere sammenstøt på grensen mellom de to arvefiendene de siste dagene, skriver Interfax. I tillegg er utstyr og stillinger ødelagt.

FNs generalsekretær António Guterres er svært bekymret for situasjonen og ber om umiddelbar stans i kampene. Han ber partene trappe ned konflikten og unngå provoserende retorikk.

Også Russland ber partene vise tilbakeholdenhet.

– Vi er dypt bekymret for skuddvekslingen på grensen, sier talsmann Dmitrij Peskov i Kreml.

De to nabolandene i Kaukasus har i flere tiår vært i en fastlåst konflikt om Nagorno-Karabakh, en utbryterrepublikk med overveiende armensk befolkning. Regionen er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan. Konflikten førte til åpen krig i flere år før og etter Sovjetunionens kollaps i 1991.

De siste sammenstøtene har skjedd langs grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, langt unna Nagorno-Karabakh.

Powered by Labrador CMS