Nyheter

DRONNINGBILDE: Siv Hamre Arntzen i Krigsskolens venner, sjef for Krigsskolen Sigrid Engebretsen-Skaret og og kunstner Ross Kolby under overrekkelsen.

Krigsskolen overrakt kongelig tegning

Tegningen er av dronning Elizabeth IIs siste portrett, og skal henge i Dronningssalen på Krigsskolen på Linderud.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Krigsskolen mottok tirsdag en fullskala tegning av det siste portrettet av dronning Elizabeth II. Selve portrettet, malt av den norske kunstneren Ross Kolby, ble malt på bestilling fra Special Forces Club i London i forbindelse med at det i 2020 var 75 år siden slutten på 2. verdenskrig.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver Forsvaret i en pressemelding.

Portrettet ble laget i samarbeid med Buckingham Palace og dronningen selv, og henger i dag permanent utstilt i den kongelige residensen i London. Det markerer de historiske båndene mellom Norge og Storbritannia under krigen og frem til i dag, står det i pressemeldingen.

Både kong Haakon VII, kronprins Olav og Winston Churchill er malt inn i portrettet.

Portrettet har en rekke symboler på det britisk-norske samarbeidet, og også Kong Haakon, Kronprins Olav og Winston Churchill er malt inn i bildet.

FILM: under overrekkelsen ble det vist en en film som var laget for at dronning Elizabeth skulle få se og si sin mening om hvordan bildet var tenkt. Både dronningen og prinsesse Anne var meget fornøyde med resultatet.

Tirsdag fikk Krigsskolen på Linderud en fullskala tegning av portrettet. Tegningen skal henge i Dronningsalongen, som i 1981 ble besøkt av dronning Elizabeth, prins Philip og kong Olav. Representanter fra den britiske ambassaden og Forsvaret var til stede under overrekkelsen. Det ble også lest opp en hilsen fra prinsesse Anne, dronning Elizabeths datter, ble lest opp.

Powered by Labrador CMS