Nyheter:

Amerikanske marinesoldater under øvelse Cold Response i vår.

USAs marinekorps vil sende flere soldater til Norge under øvelser

Omstruktureringen av det amerikanske marinekorpset kan få konsekvenser for Norges forsvarsevne, men USA lover fortsatt full støtte.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Major Adrian Rankine-Galloway ved korpsets europakommando sier til Klassekampen at USAs forpliktelser til Norge står fast.

– Vi vil fortsette å utvikle vårt sterke sikkerhetssamarbeid med Norge, sier han til avisen.

Han legger til at den amerikanske deltakelsen ved norske øvelser vil øke, mens den kontinuerlige tilstedeværelsen blir mer dynamisk.

– Vi forventer å sende om lag 400 marinesoldater til Norge mot slutten av høsten i år og rundt 1.000 marinesoldater tidlig i 2021, sier han.

Endringsplanen for det amerikanske marinekorpset går under navnet «Force Design 2030». Endringene skjer som følge av at marinekorpset i fremtiden vil innrette seg som en maritim styrke og ikke lenger prioritere landstrid.

Mer spesifikt vil korpset ta sikte på å løse militære oppdrag i Sør-Kinahavet, skriver Klassekampen. Endringene innebærer blant annet at styrken vil kvitte seg med stridsvogner og store deler av feltutstyr. I tillegg skal antall soldater kuttes med 12.000.

Powered by Labrador CMS