Nyheter:

VELGES BORT: Inngangen til fjellanlegget på Olavsvern orlogsstasjon. Forsvaret har heller valgt å legge forhåndslagrene til Ofoten-området.

Forsvaret dropper Olavsvern til forhåndslagring av materiell

Forsvaret har vurdert om Olavsvern kan brukes i en beredskapssammenheng som fremskutt logistikklager og konkludert med «å løse Forsvarets lagerbehov på andre måter», fremkommer det i en pressemelding.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi vil i størst mulig grad utnytte lager som Forsvaret allerede disponerer. Vi har også kommet frem til at det er en fordel å ha lagre nærmere styrkene som skal ha materiellet, derfor er Ofoten-området bedre egnet, sier viseadmiral Elisabeth Natvig i pressemeldingen.

Det har tidligere vært dialog mellom Forsvarets logistikkorganisasjon og Wilnor Governmental Services for å undersøke om tilgang til Olavsvern kan styrke beredskapen i Forsvaret. Nå har Forsvaret kommet til at de ikke går videre med planene.

Forsvaret opplyser at når det gjelder alliertes logistikkbehov, vil dialogen fortsette for å finne best mulige løsninger. Beslutningen har ingen innvirkning for avtalen som er gjort med nederlandske marineinfanterister om leie av fasiliteter i forbindelse med vintertrening denne sesongen.

– Muligheten for å benytte Olavsvern som vertslandstøtte for allierte styrker er ikke utelukket, det er en merkantil sak, understreker kommunikasjonssjef Eystein Kvarving overfor Forsvarets forum.

Powered by Labrador CMS