Nyheter

ÅPNER: Statssekretær Tone Skogen åpner heisen på Akershus slott som skal gjøre det historiske bygget tilgjengelig for alle.

Omstridt heis åpnet på Akershus slott

I 2016 vedtok regjeringen å gjøre Akershus slott tilgjengelig for alle. I dag ble installasjonene åpnet. – En viktig dag, sier seniorrådgiver i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

På Akershus slott klokken 11.00 sto noen titalls mennesker og lyttet til åpningstalen til statssekretær Tone Skogen i Forsvarsdepartementet. Nå er det langvarige prosjektet endelig ferdig:

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Akershus slott er blitt tilgjengelig for mennesker med nedsatt funksjonsevne, gjennom nye heiser og installasjoner.

– På vegne av Forsvarsministeren er det med stor glede at vi kan åpne for et mer inkluderende Akershus festning, sier Skogen.

Les mer: Klager på 30-millionersheis

En av de tilstede var Cato Lie. Han er seniorrådgiver i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon og en av pådriverne for prosjektet. I dag var han blant de to som fikk prøve installasjonene først.

– Dette ble mye bedre enn jeg hadde trodd. Dagen her er viktig for både meg og mange andre. Jeg er veldig fornøyd, sier han til Forsvarets forum etter han på enkelt vis hadde kommet seg rundt inne på slottet.

FORNØYD: Cato Lie (t.h.) er godt fornøyd med de nye løsningene på Akershus slott. Her kommer han seg lett ned ved hjelp av de nye installasjonene.

Allerede i 2016 vedtok regjeringen å tilpasse slottet for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Den første løsningen til prosjektet ble skrapet, og erstattet av den løsningen de funksjonshemmede selv ønsket tilbake i 2019. Prosessen har tatt tid og var preget av uenighet. Lie er fornøyd med at prosjektet er ferdigstilt.

– Løsningen er både funksjonell og estetisk pen. Dette er vi veldig godt fornøyd med, sier han.

Les mer: Ventet grensekontroll-kostnad for Forsvaret i 2021: 274 millioner

Powered by Labrador CMS