Nyheter

MUSIKAL: Forsvarets stabsmusikkorps skal lede musikken til oppsetningen av Kristin Lavransdatter, på Akershus festning. På bildet spiller Forsvarets stabsmusikkorps under en hjemkomstseremoni for Enhanced Forward Presence (EFP) vinteren 2022.

Forsvarets stabsmusikkorps skal lede musikal på Akershus festning

I slutten august settes musikalen Kristin Lavransdatter opp utendørs på Karpedammen scene, ledet av Forsvarets stabsmusikkorps.

Publisert Sist oppdatert

For andre gang settes en musikal basert på triologien om Kristin Lavransdatter opp på Akershus festning.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Premieren går av stabelen fredag 18. august.

I kulturhistoriske omgivelser og på «hjemmebane» skal Forsvarets stabsmusikkkorps være det bærende, musikalske elementet i forestillingen.

Daglig leder i «Stiftelsen Akershus festning for kunst og kultur» (SAKK), Ole Christian Øen er stolt over at de nok en gang får satt opp en musikal blant historisk arkitektur.

Les også: Drømmen om en krigsopera

– Valget av lokasjonen har vært svært viktig for oss og festningen gir et særpreg til historien - og ikke minst, tiden Kristin Lavransdatter er satt til. Det gir samtidig et helt eget uttrykk når forestillingen kan være ute, sier Øen.

SAKK er en sivil stiftelse som ble etablert i 1989 av daværende forsvarsminister Johan Jørgen Holst. Stiftelsen har ansvaret for driften av Karpedammen scene.

SPENT: Ole Christian Øen, daglig leder i SAKK ser fram til å jobbe sammen med Forsvarets stabsmusikkorps.

– Akershus festning er jo en av få festninger som er operativt aktive, så det gir en ekstra dimensjon at det ikke bare er et kulturhistorisk område, men en faktisk arbeidsplass for mange, sier Øen.

Hovedrollene som Kristin og Erlend spilles av komponist og teaterartist Karoline Krüger og skuespiller Anders Gjønnes.

De mener at det vil bli en helt spesiell opplevelse at stabsmusikkorpset nok en gang skal holde i de musikalske trådene, og at et så stort orkester er uvanlig i andre musikaler.

– Man kan jo se at de på en måte er på hjemmebane, at omgivelsene her og historien vi skape en helt spesiell og kraftfull forestilling, sier Krüger.

– Jeg tror det blir helt magisk, avslutter Gjønnes.

SAMSTEMT: Skuespillerne Karoline Krüger (Kristin) og Anders Gjønnes (Erlend) under den aller første leseprøven på Karpedammen scene i juni. De er begge enig i at omgivelsene og musikken vil gi en helt unik forestilling.
Powered by Labrador CMS