Nyheter

BOT FOR DRONEFLYGING: Mannen ble ilagt et forelegg på 9.000 kroner, men har nektet å godta denne.

Kineser må møte i retten etter droneflyging over Akershus festning

En kinesisk statsborger nekter å godta boten han ble ilagt etter å ha fløyet drone over Akershus festning i september. Nå må han møte i Oslo tingrett.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Min klient mener at vilkårene for forelegget ikke er oppfylt, sier advokat Robina Hussain til NTB.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hun er forsvarer for den kinesiske statsborgeren i 30-årene som 29. september i år ble pågrepet etter å ha fløyet en drone over Akershus festning i Oslo. Det er ulovlig å fly drone over Oslo sentrum uten tillatelse.

Mannen ble ilagt et forelegg på 9.000 kroner, men har nektet å godta denne. Han må dermed møte i retten for behandling av saken.

Da mannen ble pågrepet påpekte politiet også at mannen hadde fløyet over et militært område, men dette er ikke en del av grunnlaget for boten. Akershus festning er blant annet tilholdssted for Forsvarsstaben og Forsvarets fellestjenester.

Hussain sier videre at hennes klient var turist, og at han ikke var kjent i området.

– Han har reist hjem til Kina igjen og vil etter all sannsynlighet delta i rettsmøtet via videolink.

Ettersom mannen satt tre dager i varetekt, er det gjort et fratrekk på forelegget på 3.000 kroner. Boten er dermed nå satt til 6.000 kroner.

Powered by Labrador CMS