Nyheter

SKOLEGANG: Afghanske barneskoleelever i Kabul i mars i fjor. Etter at Taliban grep makten, har klasserommene vært stengt for jenter i ungdomsskole- og videregåendealder.

Vestlige land krever at jenteskoler gjenåpnes i Afghanistan

USA og andre vestlige land fordømmer beslutningen om å stenge skoler i Afghanistan for jenter og krever at skolene gjenåpnes.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I en felleserklæring sier utenriksministrene til USA, Norge, Storbritannia, Canada, Frankrike, Italia pluss EU at beslutningen skader Talibans forhåpninger om å bli anerkjent.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Afghanske jenteskoler stengt like etter åpning

I erklæringen heter det at Talibans beslutning er i strid med forsikringene de har gitt til det afghanske folket og det internasjonale samfunnet.

De krever at beslutningen straks blir omgjort. Blir den ikke det, vil det få store konsekvenser for sosial integrering og økonomisk vekst i landet.

Les også: FN frykter at afghanernes skjebne blir glemt

De afghanske jentene ble sendt hjem bare noen timer etter at de onsdag fikk komme tilbake på skolen. Jenter i ungdomsskole- og videregåendealder har vært nektet undervisning siden Taliban grep makten i august i fjor.

Powered by Labrador CMS