Nyheter

KABUL: Taliban i et erobret amerikansk Humvee-feltkjøretøy passerer en veisperring. Nå skal USA og Taliban ha nye samtaler i Qatar.
KABUL: Taliban i et erobret amerikansk Humvee-feltkjøretøy passerer en veisperring. Nå skal USA og Taliban ha nye samtaler i Qatar.

USA gjenopptar samtaler med Taliban neste uke

USA skal starte samtalene med Taliban i Qatar på nytt igjen i neste uke. På agendaen står blant annet kampen mot terror og den humanitære krisen i Afghanistan.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

USAs delegasjon skal ledes av landets spesialutsending for Afghanistan, Tom West. De planlagte samtalene skal vare i to uker.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Partene vil diskutere temaer som antiterroroperasjoner mot IS og al-Qaeda, humanitær bistand og nødhjelp, Afghanistans krigsherjede økonomi og sikkerheten til amerikanske borgere og afghanere som jobbet for USA fram til august.

Etter at Taliban erobret Afghanistan i august møttes representanter for bevegelsen og USA først i Qatars hovedstad Doha 9.–10. oktober, og West traff også representanter for Taliban i Pakistan for to uker siden.

West gjentok fredag de amerikanske vilkårene for å gi økonomisk og diplomatisk støtte til Taliban: bekjempelse av terrorisme, en mangfoldig regjering, respekt for minoriteters, kvinners og jenters rettigheter, og likestilt adgang til utdannelse og arbeid. Inntil videre skal USA fortsatt bare være i dialog med Taliban og gi humanitær bistand.

Les mer: - En form for opprør Taliban ikke er utstyrt for å håndtere

Powered by Labrador CMS