Nyheter

DELTAR IKKE: Norske soldater har deltatt i Afghanistan siden 2001. Norge skal derimot ikke delta på opptreningen av afghanske styrker i Tyrkia.

Nato trener afghanske styrker i Tyrkia – uten Norge

Nato har startet sitt første opptreningsprogram av afghanske soldater utenfor Afghanistan. Norge deltar ikke.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Afghanske sikkerhetsstyrker ble onsdag fløyet til Ankara på der de skal bli trent opp, ifølge tyrkiske myndigheter. Dette skal være en innledning til mer permanente opptreningsprogram utenfor Afghanistan.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En Nato-talsperson bekrefter overfor nyhetsbyrået DPA oppstarten av programmet, men vil ikke si mer om hvor det skal avholdes eller gi andre detaljer.

Les mer: Russland får nye «dommedagsfly»

Avgjørelsen om å fortsette Nato-støtten til det afghanske forsvaret er tatt av medlemslandenes statsledere og regjeringssjefer.

Den norske regjeringen har tidligere varslet at de vil fortsette treningen av afghanske sikkerhetsstyrker i et tredjeland. Forsvaret opplyser til Forsvarets forum at Norge foreløpig ikke deltar ikke treningen av soldater i Tyrkia, men at landet kan være aktuelt dersom Forsvaret skal fortsette mentoreringen av afghansk styrker.

Les også: Jobbet for Norge nå frykter han for livet

– Hvis det blir åpnet for trening av afghanere i et tredjeland, kan Tyrkia være et aktuelt sted, sier Forsvarets talsperson Brynjar Stordal til Forsvarets forum.

Powered by Labrador CMS