Nyheter

NYE PLANER: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen må endre sine opprinnelige planer denne uken.
NYE PLANER: Forsvarssjef Eirik Kristoffersen må endre sine opprinnelige planer denne uken.

Forsvarssjefen drar ikke til Arendalsuka

Eirik Kristoffersen skulle deltatt på Arendalsuka, men prioriterer situasjonen i Afghanistan.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarssjefens talsmann, Frank Sølvsberg, opplyser til Forsvarets forum at Eirik Kristoffersen må prioritere å håndtere den løpende utviklingen av situasjonen i Afghanistan. Han kan ikke gå inn på hva det i detalj innebærer, siden situasjonen i Afghanistan er uforutsigbar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les mer: Forsvarssjefen: Det verste er i ferd med å skje i Afghanistan

Forsvarets forum er tilstede på Arendalsuka og i programposten «Hvordan er det å være soldat i 2021?» skulle opprinnelig Eirik Kristoffersen delta. Det blir sjef for Forsvarsstaben Elisabeth Natvig som overtar for forsvarssjefen.

Les også: Norge stenger ambassaden i Kabul og evakuerer ansatte

I tillegg til at forsvarssjefen uteblir fra Arendalsuka, er også arrangementet som skulle gå av stabelen i dag med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen avlyst av samme årsak - det vil si situasjonen i Afghanistan.

Etter fire år som forsvarsminister blir Bakke-Jensen fiskeridirektør. Mandag skulle han intervjues om den tiltagende spenningen mellom stormaktene, regjeringens langtidsplanarbeid, den nye E-tjenesteloven og uroen rundt oppkjøpet av Bergen Engines, den utvidete forsvarsavtalen med USA, allierte ubåter og nordområdepolitikken samt utviklingen av Nato mot 2030.

Powered by Labrador CMS