Meninger

INVASJON: Tyske soldater marsjerte nedover Karl Johans gate i Oslo april 1940.

Motet til de som motsto og beseiret nazismen må alltid huskes og hedres

Russland undergraver internasjonal fred og sikkerhet ved å føre den største kontinentale angrepskrigen siden andre verdenskrig.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens meninger. Send inn kronikker og debattinnlegg til Forsvarets forum her.

På frigjøringsdagen 8. mai vil Ukraina hedre alle som kjempet mot nazismen og alle ofrene for andre verdenskrig. Motet til de som motsto og beseiret nazismen må alltid huskes og hedres.

I mange år har Ukraina fulgt Europas tilnærming til å minnes andre verdenskrig. Vårt hovedfokus er på å minnes og forsoning, noe som står i tydelig kontrast til Russlands tilnærming, der seieren brukes for å rettferdiggjøre aggressiv politikk.

Ukrainere spilte en betydelig rolle i de alliertes seier over nazismen og Hitlers samarbeidspartnere. Samarbeidet mellom inhumane totalitære regimer, nazistene og sovjetene, muliggjorde andre verdenskrig.

Vi fordømmer sterkt Putins Russlands forsøk på å tillegge seg seieren over nazismen og manipulere både sine egne borgere og det internasjonale samfunnet. Vårt fokus er at ingen nasjon kan tillegge seg en eksklusiv rolle i nederlaget av nazismen.

I dag ødelegger Russland systemet for internasjonale relasjoner som kom til etter andre verdenskrig. De undergraver internasjonal fred og sikkerhet ved å føre den største kontinentale angrepskrigen siden andre verdenskrig.

På frigjøringsdagen bør alle bli minnet på at diktatorer alltid søker å tilfredsstille sine imperialistiske ambisjoner gjennom militærmakt, ultimatumer, aggresjon og forsøk på annektering.

Den eneste måten å håndtere dette på er å beseire aggressoren.

Powered by Labrador CMS