Nyheter

BEVÆPNET: Politiet skal være bevæpnet i forbindelse med 22.juli-markeringer og feiringen av den islamistiske høytiden Id al-adha. Politiets sikkerhetstjeneste vurderer fremdeles trusselbildet som «moderat».

Midlertidig nasjonal bevæpning av politiet mellom 19. og 23. juli

Politidirektoratet har besluttet nasjonal bevæpning av politiet for å trygge gjennomføringen av planlagte arrangementer mellom 19. og 23. juli.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Bevæpningen er for å trygge større folkeansamlinger i tilknytning til den islamske høytiden Id al-adha og markeringer og arrangementer i anledning at det er ti år siden terrorangrepene 22. juli 2011, ifølge politiet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

− Markeringene vil foregå spredt over hele landet, og det er besluttet å sikre en enhetlig praksis for politiets beredskap disse dagene, sier seksjonsleder Jørn Schjelderup i Politidirektoratet i en pressemelding.

Det er ingen konkret trussel som er bakgrunn for bevæpningen. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vurderer terrortrusselen i Norge fremdeles som «moderat».

Les mer: Tusenvis av afghanske soldater rømmer fra Taliban til nabolandet Tadsjikistan.

Powered by Labrador CMS