Nyheter:

AFGHANISTAN: USAs forsvarsminister Lloyd Austin deltok lørdag på et arrangement med Indias forsvarsminister Rajnath Sing i Indias hovedstad New Delhi. Søndag reiste Austin til Kabul i Afghanistan, ifølge afghanske myndighetspersoner.

USAs forsvarsminister på besøk til Afghanistan

USAs forsvarsminister Lloyd Austin ankom søndag Afghanistan. Besøket kom overraskende på mange.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser afghanske myndighetskilder til nyhetsbyrået DPA. Også det statlige kringkasteren Radio and Television Afghanistan melder om besøket.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Blinken reiser til Nato-møte i Brussel

Forsvarsministeren skal trolig delta på samtaler med blant annet president Ashraf Ghani.

USA har ikke kommentert besøket, som skjer samtidig som USA forsøker å få fart på fredsprosessen i det krigsherjede landet.

USAs tidligere president Donald Trump har tidligere lovet at alle amerikanske styrker skal være ute av Afghanistan innen 1. mai. Det er likevel uklart hva som skjer videre med de 2.500 amerikanske soldatene som fortsatt er i Afghanistan.

Les også: Ny kontingent på vei til Afghanistan

President Joe Biden sa onsdag under et intervju med ABC News, at det blir vanskelig for USA å rekke fristen 1. mai for tilbaketrekking av troppene i Afghanistan.

Han presiserte samtidig at en total tilbaketrekking ikke vil ta mye lenger tid. For øyeblikket konsulterer han med USAs allierte om farten på tilbaketrekkingen av de amerikanske troppene.

Fristen for å avslutte det som vil være USAs lengste krig om seks ukers tid, ble avtalt av tidligere president Donald Trump og Taliban, uten den afghanske regjeringen. Biden sier Trumps avtale ikke var godt forhandlet.

Biden har lenge lovet å avslutte den nesten 20 år lange konflikten, og få hjem amerikanske soldater.

Powered by Labrador CMS